Články

Tadyhle budou napsané články z různých akcí a svátků absolvovaných naší třídou. Je samozřejmostí, že všechny články budou psány žáky 2.M!


Den poezie

V pátek 18.11.2011 jsme se nemohli dočkat na 3. hodinu. Proč? To vám v tomto článku povím.

    3. hodina byla plná očekávání. Každý se tešil na to, až začne Den Poezie. V tomto dni si každá třída připraví nějakou poetickou soutěž a pak se třídy vzájemně navštěvují a zkouší úspěšně vyřešit úkoly, které jim připravili. My jsme si připravili Pohádky a balady Karla Jaromíra Erbena. Každá dvojice si vybrala jeho jedno dílo a na něj si měli připravit tři indicie.

    Potom jsme se rozprchli po škole na různé úkoly. Například holky z  3.F si připravily úkol, že si máme vybrat pět papírků a na každém papírku bylo napsáno jedno slovo. A pak jsme měli složit básničku, kde se tato slova měla alespoň jednou objevit. Další atrakce byla například Dlouhá báseň. Tento úkol nebyl nijak těžký, stačilo jen pokračovat v příběhu. Nejvíce mě zaujal úkol od 3.X. V tomto úkolu jsme měli vystřihnout a poskládat slova z časopisů do veršů. Tohoto úkolu jsem se zhostil s Honzou a výsledek byl dobrý. Jak tak den postupoval, museli jsme přemlouvat učitele, které jsme zrovna měli mít, abychom mohli dělat dál úkoly. V naší třídě bylo celkem plno. Snad se to všem líbilo. Poslední hodinu k nám přišly slečny a dostaly jsme zajímavý úkol. Měli jsme si pro celou třídu vymyslet devět slov. Na ně jsme měli udělat báseň, ale nebylo to tak jednoduché, mělo to jít postupně po sobě, jak jsme ty slova určili. A to ještě nebylo všechno, měli jsme to potom ještě zahrát. Náměty byly zajímavé a nakonec to divadlo dobře dopadlo. Docela se i těším na příští Den Poezie.

Napsal : Antonín Čermák ( 2.M )

 

Letošní Den Poezie vyšel na 18. listopad. Tento den byl významný tím, že jsme se neučili. Bohužel i přesto psali test ze zeměpisu. Při tomto dnu šlo jen o to, jaké máte schopnosti na přemlouvání učitelů. Když je máte dobré, tak se můžete třeba jen 1 hodinu učit a ostatní hodiny se poflakovat po různých stanovištích. Ale když je máte špatné, tak se můžete pořád jen učit a jen jednu hodinu se můžete poflakovat po stanovištích.

     Skoro každá třída si připravila pro ostatní ročníky stanoviště, na kterém se splňovaly různé úkoly. Všem se tento odpočinkový den líbil a těšíme se na příští rok ...

Napsal : Jiří Janota ( 2.M )